ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ SIGNATURE TRAVEL
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ & ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Με την ευγενική συνεργασία του
Σισμανόγλειου Μεγάρου
Στις ξεναγήσεις μας θα τη γνωρίσετε ως την πολύβουη İstiklal Caddesi,
έναν πεζόδρομο, τον οποίο διασχίζουν καθημερινά σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι και ο οποίος αποτελεί το κέντρο της εμπορικής και κοινωνικής ζωής της Πόλης...
...Στο Πολιτιστικό μας όμως κάλεσμα θα σας τη θυμήσουμε ως
« η Μεγάλη οδός του Πέρα» εκεί όπου δεσπόζει το επιβλητικό κτίριο του Σισμανόλγλειου Μεγάρου και το λιγότερο που μπορουμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε θερμά το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, ιδιαίτερα δε τον πρόξενο μας στην Κωνσταντινούπολη κ. Βίκτωρα Μαλιγκούδη για την προσφορά του και την αγάπη του στον πολιτισμό.
Οι πελάτες σας, μας είπε, είναι ευπρόσδεκτοι και φυσικά αποδεχόμαστε αυτή τη τόσο σημαντική εμπειρία!
Πιστεύουμε ότι το έργο του Σισμανόγλειου έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και έχει ανοίξει στο χώρο αυτό ένα παράθυρο με θέα στην Ελλάδα!
Πιστεύουμε ότι το έργο του Σισμανόγλειου έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και έχει ανοίξει στο χώρο αυτό ένα παράθυρο με θέα στην Ελλάδα!
Το πρόγραμμα του ΣΜ
έχει ως ακολούθως:
Το Βυζαντινό Ωδείο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο (27 Οκτωβρίου 2014)
Το Γενικό
Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη υποδέχεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο
τα μέλη του Βυζαντινού Ωδείου στις 27 Οκτωβρίου 2014, στις 7 μ.μ., σε μια
συναυλία με τον τίτλο «Οδός ονείρων», με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου
και Ρεμπούτσικα.
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην
Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Πρόγραμμα
Οθωμανικών Σπουδών) Τροφές,
(Οινο)πνεύματα & Γαστρονομικές συνήθειες στην ανατολική Μεσόγειο
οργανώνει στο
Σισμανόγλειο Μέγαρο κύκλο διαλέξεων με θέμα
October 21, 2014 19:00h
Ge r a s imo s Me r i a n o s
(National
Hellenic Research Foundation)
Τα αρτοποιεία
στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη (8ος-12ος αι.)
Ma r i a n n a Ye r a s imo u
(Yazar,
Yemek kulturu araştırmacısı)
Από
το χωριάτικο ψωμί στη γαλλική φραντζόλα.
Σαράντα είδη ψωμιών στον οθωμανικό
κόσμο
November 15, 2014 19:00h
Fi k re t Yı lma z
(Bahceşehir University)
Η
λειτουργία των ταβερνών στο 16ο
και 17ο αι.
Αλλαγές και ποταπαγορεύσεις
Lu c i e n n e Th y s - Ş e n
o c a k
(Koc University)
Πολιτισμική κληρονομιά και αμπελοκαλλιέργεια
στην Τουρκία
December 16, 2014 19:00h
Ev r y d i k i S i f n a i o
s
(National
Hellenic Research Foundation)
Τεχνογνωσία λαδιού και σαπουνιού. ‘Περιπατητικές’ πολιτιστικές αξίες στις δύο πλευρές του Αιγαίου
Me hme t Ge n η
(Şehir University)
Ο εφοδιασμός της Ισταμπούλ με
λάδι
January 20, 2015
19:00h
I l i a s An a g n o s t a k i s
(National Hellenic
Research Foundation)
Βυζαντινή
διατροφή. Μύθοι και πραγματικότητες
An g e l o s S i k a l i d i
s & Al e k s a n d r a Kr i s t o
(Yeni Yuzyıl
University)
Παλιότερη
και νεότερη διατροφή των κατοίκων στο Αιγαίο
February 17, 2015 19:00h
Ma r i a L e o n t s i n i
(National
Hellenic Research Foundation)
Βυζαντινά,
ινδικά και σαρακήνικα γεύματα:
Μια ματιά στις βυζαντινές
και αραβικές διατροφικές συνήθειες.
March 17, 2015 19:00h
Ε r s i n Do ğ e r (Εge University)
Η
αμπελοκαλλιέργεια και η οινοπαραγωγή στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας (Ιωνία και Αιολίδα)
E l s a Ko n t o g i o r g i (Academy of Athens)
Ρωμιοί
αμπελουργοί πριν και μετά την Ανταλλαγή των πληθυσμών.
Μια ιστορία κρασιού στη Μικρά
Ασία και την Ελλάδα
April 22, 2015
19:00h
Ch r i s t i n e An g e l i d i
(National
Hellenic Research Foundation
Τα
θαλασσινά ως δώρο και καθημερινή
τροφή στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη
May 20, 2015 19:00h
J o h a n n e s Ko d e r
(
Austrian Academy of Sciences)
Από
τη φάβα στη φασολάδα. Η καθημερινή διατροφή στην Κωνσταντινούπολη
Ni k i Ts i r o n i
(National
Hellenic Research Foundation))
Η τροφή ως πνεύμα και το πνεύμα
ως τροφή στο Βυζάντιο