Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Στο Παρίσι με την υπογραφή του Signature Travel



Ούτε που το είχαν φανταστεί οι Ρωμαίοι,
το 55 μ.Χ, ότι ο μικρός οικισμός των ψαράδων , στη μικρή νησίδα - Ιλ ντε λα Σιτέ - , που κατέκτησαν , θα εξελισσόταν μέχρι τους χρόνους της Αναγέννησης σε τόσο μεγάλο κέντρο πολιτισμού και ιδεών!
Να θυμηθούμε, εν τάχει, ότι επι βασιλείας ΙΔ’ έγινε μια πόλη με τεράστιο πλούτο
και ισχύ, στη συνέχεια η αιματηρή επανάσταση του 1789, αντικατέστησε τη
μοναρχία με λαική κυριαρχία μέχρι που ο μέγας στρατηλάτης Ναπολέων Βοναπάρτης
αυτοανακηρύχθηκε αυτοκράτορας της Γαλλίας κλπ. , κλπ …
Ότι και να πούμε για το Παρίσι είναι λίγο, ότι και να θυμηθούμε επίσης είναι το τίποτα
μπροστά σε αυτό που αντικρίζει, ιδίοις όμασι ο επισκέπτης.
Είναι μια πόλη - μια ιστορία …
Πρώτο συναίσθημα ? Πανικός και ταραχή. Ναι γιατί δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις
να γνωρίζεις την μοναδική αυτή πόλη…
Το επιτελείο του signature travel , έβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους , στην
οργανωμένη ξενάγηση του φυσικά αλλά αυτό δε φτάνει. Τι σκεφθήκατε, ελλιπή
οργάνωση? Λάθος … γιατί η σωστότερη συνταγή για να γνωρίσετε σωστά μια πόλη –
πόσο μάλλον το Παρίσι – είναι να την περπατήσετε, όλες τις ώρες και με κάθε διάθεση.

ΙΛ ΝΤΕ ΛΑ ΣΙΤΕ ΚΑΙ ΣΗΚΟΥΑΝΑΣ
Το νησάκι που λέγαμε πιο πάνω , Ιλ ντε λά Σιτέ, φιλοξενεί στο έδαφος του τον
μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό , Νοτρ Νταμ , η άλως «Παναγία των Παρισίων».
Σε απόσταση αναπνοής το καρτιέ Λατέν ( μην εκπλαγείτε από τα πολλά Ελληνικά
εστιατόρια εδώ) , το Πάνθεον ( εμπνευσμένη από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου
στο Λονδίνο) και το Σαιν Σεβερέν (μια από τις ομορφότερες μεσαιωνικές εκκλησίες
της πόλης ) . Προχωρώντας την δεξιά όχθη του Σηκουάνα θα βρείτε το περίφημο
πολιτιστικό κέντρο Μπομπούρ η Πομπιντού με το πολυσυζητημένο βιομηχανικό ντιζάιν
και Αγορά των Αλ, τη συνοικία της Οπερας και τα Ηλύσια πεδία.
Τα μνημεία της αριστερής όχθης είναι κατάλοιπα της Ναπολεόντειας περιόδου και της
βιομηχανικής περιόδου: o Πύργος του Αιφελ , τα Πτι και Γκραν Παλαί, το μέγαρο της
ραδιοφωνίας και οι ουρανοξύστες της αριστερής όχθης.

 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Δεν χρειάζεται φαντάζομαι να πούμε ότι η γαλλική κουζίνα έχει εξελιχθεί σε
ολoκληρωμένη τέχνη. Οι Γάλλοι σεφ δημιουργούν πιάτα με τοπικό χρώμα και σπιτικό
χαρακτήρα, με φρέσκα εποχικά προιόντα καθώς και με οστρακοειδή. Απουσιάζουν τα
πολλά μπαχαρικά ενώ τα φρέσκα μυρωδικά είναι απαραίτητα συστατικά στις σάλτσες.
Το Παρίσι διαθέτει τα περισσότερα στέκια για φαγητό από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Από
τα απλά μπαρ και μπιστρό μέχρι τα κομψότερα και σπουδαιότερα εστιατόρια.
Οσο για το τι θα πιείτε στο Παρίσι , δεν χρειάζεται μάλλον να αναφερθούμε ειδικά στις
ποικιλίες των γαλλικών κρασιών…

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ SIGNATURE TRAVEL
Όλα αυτά και άλλα πολλά υπογράφει το signature travel, με τα οργανωμένα πακέτα στο
ΠΑΡΙΣΙ και την DISNEYLAND.