Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

TOP 10 Ελληνικών προορισμών






 Top 10 ελληνικών προορισμών... εσύ ποιον θα διαλέξεις;;;

1 Αθήνα 
Άλλοτε γνωστή για το νέφος, την κίνηση και την άναρχη ρυμοτομία της, η Αθήνα ανανεώθηκε σημαντικά χάρη στα έργα που έγιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα πεντακάθαρα πάρκα και δρόμοι, το υπερσύγχρονο μετρό, οι καινούργιοι αυτοκινητόδρομοι, το εύκολα προσβάσιμο αεροδρόμιο και οι πινακίδες σε άψογα διευκολύνουν τους επισκέπτες να απολαύσουν το ταξίδι τους. Αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε τα όμορφα αξιοθέατα της Αθήνας, πριν συνεχίσετε το ταξίδι σας στα νησιά: η Ακρόπολη, ο Ναός του Ολυμπίου Διός και οι θησαυροί του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αποτελούν ορόσημα της ιστορίας του Δυτικού κόσμου.

2 Χανιά
Ένα μεγάλο μέρος της Παλιάς Πόλης των Χανίων είναι χτισμένο γύρω από το Ενετικό λιμάνι, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Εδώ θα βρείτε πολλούς κινηματογράφους αλλά και αξιοθέατα όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων, το οποίο στεγάζεται στην πρώην Μονή του Αγίου Φραγκίσκου και διαθέτει μία συλλογή Μινωικών και Ρωμαϊκών ευρημάτων. Ο λάτρεις της γλώσσας και του βιβλίου θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα Μουσείο Τυπογραφίας. Απολαύστε λιχουδιές της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας όπως τη γνωστή «κουκουβάγια», δηλ. παξιμάδια καλυμμένα με ψιλοκομμένη ντομάτα, φέτα, ελιές και ξερά μυρωδικά.

3 Φηρά

Το ελληνικό νησί Σαντορίνη είναι ένα εξαιρετικό σημείο για αποδράσεις και η πρωτεύουσά του, τα Φηρά, αποτελεί μια οπτική απόλαυση με τους εντυπωσιακούς γκρεμούς και τα παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια. Το Αρχαιολογικό Μουσείο περιέχει Μινωικά τεχνουργήματα από τους αρχαίους οικισμούς των Φηρών, ενώ πολλές εκκλησίες και μοναστήρια σάς επιτρέπουν να ρίξετε μια ματιά στα ιστορικά και σύγχρονα θρησκευτικά στοιχεία αυτού του πανέμορφου χωριού. Το απόγευμα μπορείτε να χαλαρώσετε εξερευνώντας τα καταστήματα και τις καφετέριες στα στενά καλντερίμια των Φηρών.

4 Ημεροβίγλι
Το Ημεροβίγλι είναι ένα τυπικό χωριό της Σαντορίνης: γραφικά ασβεστωμένα σπίτια με καταγάλανες στέγες, στενά φιδογυριστά δρομάκια και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Επιλέξτε μία περιήγηση με σκάφος και ξεναγό για να θαυμάσετε τους ηφαιστειακούς βράχους ή περάστε τη μέρα σας εξερευνώντας τα ερείπια του Σκάρου, ενός ενετικού κάστρου του 13ου αιώνα. Ολοκληρώστε τη μέρα σας με ένα απλό αλλά απολαυστικό δείπνο με τοπικές λιχουδιές.


 5 Οία
Η Οία είναι σκαλισμένη στους βράχους και οι 
επισκέπτες της μπορούν να θαυμάσουν τόσο τα αρχοντικά καπετανόσπιτα όσο και τα πιο συνηθισμένα «υπόσκαφα», τα λαξεμένα μέσα στο βράχο σπίτια των χωρικών. Εδώ θα βρείτε τα ολόλευκα κτίρια με τις χρωματιστές σκεπές που χαρακτηρίζουν την ελληνική αρχιτεκτονική και θα απολαύσετε τη βόλτα σας μέσα στην πόλη. Ωστόσο, μη βιαστείτε να φύγετε μετά από μία ωρίτσα – πρέπει οπωσδήποτε να μείνετε για το ηλιοβασίλεμα. Είναι θρυλικό. Δείτε το από μία καφετέρια ή, ακόμα καλύτερα, από ένα σκάφος - θα μείνετε έκθαμβοι.



6 Τσιλιβί
Μια χρυσαφένια ελληνική παραλία δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να ξεχωρίσει. Ωστόσο, περιηγηθείτε στη βόρεια πλευρά του Τσιλιβί για να δείτε τα ερείπια του ενετικού παρατηρητηρίου και να παρακολουθήσετε το συνταίριασμα της θαυμαστής ιστορίας ενός τόπου με τη σύγχρονη τουριστική κουλτούρα. Η παραλία εδώ είναι εκτεθειμένη στον άνεμο και δροσερή, ιδανική για σέρφινγκ, παρασέιλινγκ ή για έναν αναζωογονητικό υπνάκο.




7 Χερσόνησος
Αμμώδεις, γαλήνιες παραλίες και αρχαία ερείπια δελεάζουν τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν τη Χερσόνησο, που στο παρελθόν υπήρξε Ρωμαϊκό λιμάνι της Κρήτης. Πρόκειται για έναν τόπο κατάλληλο για οικογένειες, καθώς προσφέρει άφθονες δραστηριότητες για παιδιά. Το υπαίθριο μουσείο Λυχνοστάτης σάς δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις επαγγελματικές τέχνες και τους τρόπους ζωής των πρώτων κατοίκων του νησιού. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν βότανα, ελαιόλαδο, οινοπιεστήρια και εργαστήρια κατασκευής κεραμικών, υποδημάτων και υφαντών. Το ενυδρείο παρουσιάζει θαλάσσια πλάσματα της περιοχής, όπως άλλωστε και τα πολλά παραδοσιακά καφενεία της πόλης, αν και αυτά το κάνουν με εντελώς διαφορετικό (και πολύ πιο νόστιμο) τρόπο.

8 Ρέθυμνο
Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου είναι μία από πιο καλοδιατηρημένες ενετικές συνοικίες της Κρήτης. Τα κτίρια του χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και είναι εξαίρετα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Στο βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζα μπορεί κανείς να διακρίνει ευρωπαϊκές αλλά και μαυριτανικές επιρροές. Εξερευνήστε τους μαγικούς καταρράκτες, τους βραχώδεις σχηματισμούς και το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου με την υπέροχη σπηλιά-εκκλησάκι. Στη συνέχεια, κάντε έναν ευχάριστο απογευματινό περίπατο στο γραφικό Ενετικό Λιμάνι. Χαλαρώστε σε μία ταβέρνα απολαμβάνοντας κρητικούς μεζέδες, όπως φρέσκια φέτα περιχυμένη με ντόπιο ελαιόλαδο.


9 Πάργα
Ελαιώνες, πορτοκαλιές, χρυσαφένιες αμμουδιές και καταγάλανη θάλασσα… ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί; Όχι. Η Πάργα βρίσκεται στη βορειοδυτική ηπειρωτική Ελλάδα και είναι εξαιρετικά δημοφιλής χάρη στις πανέμορφες παραλίες και την χαλαρωτική της ατμόσφαιρα. Εξερευνήστε τα ερείπια του αρχαίου φρουρίου, επισκεφθείτε το κάστρο του Αλή Πασά στο λόφο και πιάστε κουβέντα με τους φιλικούς ντόπιους σε κάποια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες της Πάργας.

10 Νάουσα
 
Η εύφορη Νάουσα περιβάλλεται από περιβόλια και αμπελώνες και είναι διάσημη για το κρασί και τη μαρμελάδα που παράγει καθώς και για το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνει. Εδώ μπορείτε να παραδοθείτε σε απολαύσεις των αισθήσεων όπως περιηγήσεις δοκιμής κρασιού, μαθήματα μαγειρικής και θεραπείες σπα. Θέλετε να καλλιεργήσετε την πνευματική πλευρά σας; Επισκεφθείτε ένα κέντρο διαλογισμού ή γιόγκα της περιοχής.


Πηγή: tripadvisor