Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Greek Tourism Expo: νέα τουριστική έκθεση!

Μια νέα τουριστική έκθεση φιλοδοξεί να κάνει τα πρώτα της βήματα τον προσεχή Δεκέμβριο στην χώρα μας. Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo 2014 η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές “η Έκθεση θα παρουσιάσει τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν σήμερα μέσα στο έντονα ανταγωνιστικό διεθνές τουριστικό περιβάλλον και θα προωθήσει δυναμικά τον Ελληνικό Τουρισμό και στο εξωτερικό.
Οι επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς ι θα παρουσιάσουν όλα τα είδη τουρισμού, παραδοσιακού και εναλλακτικού: Θαλάσσιος τουρισμός, Θρησκευτικός και προσκυνηματικός, Αρχαιολογικός και πολιτιστικός, City Break (Αστικός τουρισμός), Συνεδριακός τουρισμός, Ιατρικός τουρισμός, Αθλητικός τουρισμός αναψυχής, Γαστρονομικός τουρισμός, Αγροτουρισμός και οικοτουρισμός.
Για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού στο εξωτερικό, οι διοργανωτές της Έκθεσης , με στόχο την προσέλκυση διεθνών buyers, τουριστικών γραφείων και άλλων επαγγελματιών, θα υλοποιήσουν το Πρόγραμμα «MEET THE GREEKS – Γνωρίστε τους Έλληνες» το οποίο θα πλαισιωθεί, εκτός των άλλων προγραμμάτων:
Με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις προβολής διαφόρων τοπικών τουριστικών περιοχών και προϊόντων τους
Με την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και διαμονής σε πολλούς και σημαντικούς από τους επαγγελματίες επισκέπτες του εξωτερικού
Με προγραμματισμένες και άρτια οργανωμένες επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β των επισκεπτών με τους εκθέτες”
Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις μερικές από τις οποίες είναι: 
Διεθνές Συνέδριο «Ο Ελληνικός Τουρισμός στη νέα εποχή»
Το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο Ελληνικός Τουρισμός στη νέα εποχή» θα εστιάσει το ενδιαφέρον του σε σύγχρονα θέματα που αφορούν το Ελληνικό τουριστικό προϊόν στο έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Την επιστημονική οργάνωση του Συνεδρίου ανέλαβε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και με την προσωπική συμβολή του Προέδρου του κ. Μίχαλου.
1η Συνάντηση Επιμελητηρίων (Ειδική θεματική ενότητα του Συνεδρίου).
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η 1η Συνάντηση Επιμελητηρίων. Στη συνάντηση θα προσκληθούν υψηλόβαθμα στελέχη Επιμελητηρίων (Βιομηχανικών, Εμπορικών και Επαγγελματικών) από την Ελλάδα και το εξωτερικό τα οποία θα αναδείξουν τις προκλήσεις, θα αποτυπώσουν τα προβλήματα και θα προτείνουν λύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της Έλληνικής τουριστικής αγοράς.
1η Πανελλήνια Συνάντηση Περιφερειών για το Τουρισμό.
Προτάσεις, ιδέες και λύσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού θα καταθέσουν Περιφερειάρχες, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικοί φορείς που θα συμμετέχουν στη συνάντηση και οι οποίοι θα προτείνουν λύσεις για τις υποδομές και την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού.
Forum Ελληνικά Λιμάνια & Κρουαζιερόπλοια.
Με τη συμμετοχή των αρμόδιων επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και η δυναμική του τουρισμού κρουαζιέρας, η ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας παράλληλα με την αναγκαιότητα αλλαγών σε υποδομές και υπηρεσίες για την εκμετάλλευση του home porting αλλά και η ανάπτυξη των τρόπων οικονομικού και ποιοτικού εφοδιασμού των κρουαζιερόπλοιων.
Forum Ελληνική Γαστρονομία.Ένα νέο εργαλείο marketing για τον Ελληνικό τουρισμό.
Η Ελληνική γαστρονομία και η Μεσογειακή διατροφή έγιναν πλέον το νέο εργαλείο marketing για τον Ελληνικό τουρισμό. Η συμβολή της Ελληνικής κουζίνας στην ποιότητα του Ελληνικού τουρισμού θα παρουσιαστεί με συμμετοχή επίσημων φορέων του τουρισμού, κορυφαίων chefs της παραδοσιακής Ελληνικής γαστρονομίας αλλά και παραγωγών ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Πηγή: Omorfa taxidia