Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ


ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ SIGNATURE TRAVEL


ΤΑΞΙΔΙ  ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ & ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 Με την ευγενική συνεργασία του Σισμανόγλειου Μεγάρου

Στις ξεναγήσεις μας θα τη γνωρίσετε ως την πολύβουη İstiklal Caddesi,
έναν πεζόδρομο, τον οποίο διασχίζουν καθημερινά σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι και ο οποίος αποτελεί το κέντρο της εμπορικής και κοινωνικής ζωής της Πόλης...
...Στο Πολιτιστικό μας όμως κάλεσμα θα σας τη  θυμήσουμε ως
 « η Μεγάλη οδός  του Πέρα» εκεί όπου δεσπόζει το επιβλητικό κτίριο του Σισμανόλγλειου Μεγάρου  και το λιγότερο που μπορουμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε θερμά το  Γενικό Προξενείο της Ελλάδας,  ιδιαίτερα δε  τον πρόξενο μας στην Κωνσταντινούπολη κ. Βίκτωρα Μαλιγκούδη για την προσφορά του και την αγάπη του στον πολιτισμό.
Οι πελάτες σας, μας είπε,  είναι ευπρόσδεκτοι και φυσικά αποδεχόμαστε αυτή τη τόσο σημαντική εμπειρία!
Πιστεύουμε ότι το έργο του Σισμανόγλειου έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και  έχει ανοίξει στο χώρο αυτό ένα παράθυρο με θέα στην Ελλάδα!

 
Το πρόγραμμα του ΣΜ έχει ως ακολούθως:


Το Βυζαντινό Ωδείο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο (27 Οκτωβρίου 2014)
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη υποδέχεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο τα μέλη του Βυζαντινού Ωδείου στις 27 Οκτωβρίου 2014, στις 7 μ.μ., σε μια συναυλία με τον τίτλο «Οδός ονείρων», με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και Ρεμπούτσικα.
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Πρόγραμμα Οθωμανικών Σπουδών) Τροφές, (Οινο)πνεύματα & Γαστρονομικές συνήθειες στην ανατολική Μεσόγειο
οργανώνει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο κύκλο διαλέξεων με θέμα



October 21, 2014 19:00h

Ge r a s imo s Me r i a n o s

(National Hellenic Research Foundation)
Τα αρτοποιεία στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη (8ος-12ος αι.) 
Ma r i a n n a Ye r a s imo u

(Yazar, Yemek kulturu araştırmacısı)

Από το χωριάτικο ψωμί στη γαλλική φραντζόλα.

Σαράντα είδη ψωμιών στον οθωμανικό κόσμο

November 15, 2014 19:00h

Fi k re t Yı lma z
(Bahceşehir University)
Η λειτουργία των ταβερνών στο 16ο και 17ο αι.
Αλλαγές και ποταπαγορεύσεις

Lu c i e n n e Th y s - Ş e n o c a k

(Koc University)

Πολιτισμική κληρονομιά και αμπελοκαλλιέργεια στην Τουρκία

December 16, 2014 19:00h

Ev r y d i k i S i f n a i o s
(National Hellenic Research Foundation)
Τεχνογνωσία λαδιού και σαπουνιού. ‘Περιπατητικές’ πολιτιστικές αξίες στις δύο πλευρές του Αιγαίου
Me hme t Ge n η
(Şehir University)
Ο εφοδιασμός της Ισταμπούλ με λάδι
 


January 20, 2015 19:00h

I l i a s An a g n o s t a k i s

(National Hellenic Research Foundation)


Βυζαντινή διατροφή. Μύθοι και πραγματικότητες
An g e l o s S i k a l i d i s & Al e k s a n d r a Kr i s t o

(Yeni Yuzyıl University)

Παλιότερη και νεότερη διατροφή των κατοίκων στο Αιγαίο


February 17, 2015 19:00h


Ma r i a L e o n t s i n i

(National Hellenic Research Foundation)

Βυζαντινά, ινδικά και σαρακήνικα γεύματα: Μια ματιά στις βυζαντινές και αραβικές διατροφικές συνήθειες.


March 17, 2015 19:00h

Ε r s i n Do ğ e r (Εge University)


Η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοπαραγωγή στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας (Ιωνία και Αιολίδα)
E l s a Ko n t o g i o r g i (Academy of Athens)

Ρωμιοί αμπελουργοί πριν και μετά την Ανταλλαγή των πληθυσμών.

Μια ιστορία κρασιού στη Μικρά Ασία και την Ελλάδα


April 22, 2015 19:00h


Ch r i s t i n e An g e l i d i

(National Hellenic Research Foundation


Τα θαλασσινά ως δώρο και καθημερινή τροφή στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη


May 20, 2015 19:00h

J o h a n n e s Ko d e r

( Austrian Academy of Sciences)

Από τη φάβα στη φασολάδα. Η καθημερινή διατροφή στην Κωνσταντινούπολη


Ni k i Ts i r o n i

(National Hellenic Research Foundation))

Η τροφή ως πνεύμα και το πνεύμα ως τροφή στο Βυζάντιο