Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Οι 10 πιο ενδιαφέρουσες πόλεις-νησιά στον κόσμο

Έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή άραγε σε μια μεγάλη πόλη που βρίσκεται αποκλειστικά (ή σχεδόν αποκλειστικά) πάνω σε ένα μικρό νησί ; Ή πώς θα ήταν αν ζείτε στο νησί με την μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού στον κόσμο ;

Ας δούμε λοιπόν 10 πόλεις από όλο τον κόσμο που φαίνεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της μοναδικότητάς τους



Φλοριανόπολις (Florianopolis), Βραζιλία



1. Η Φλοριανόπολις στην Βραζιλία διαθέτει τις κλασικές ομορφιές της νότιας Αμερικής και ειδικά της Βραζιλίας, με τις όμορφες παραλίες και το άγριο εξωτικό τοπίο, ενώ παράλληλα βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη πάνω σε ένα μικρό νησί, την Σάντα Καταρίνα.


Κι Γουέστ (Key West), Φλόριντα 
2. Χιλιάδες τουριστών επισκέπτονται το Κι Γουεστ στην Φλόριντα των ΗΠΑ, αναζητώντας την μοναδικότητα του και του γεμάτους φοίνικες δρόμους του, όπου κάποτε περπατούσαν ο Τένεσι Γουίλιαμς και ο Έρνεστ Χεμινγκγουέι.

Λιντάου (Lindau), Γερμανία
3. Το Λιντάου βρίσκεται στην μέση της λίμνης Κόνστανς, στην περιοχή της Βαυαρίας. Χαρακτηριστικά της: τα παλαιού τύπου σοκάκια της και το άγαλμα λιονταριού στο λιμάνι.

Λούμπεκ (Lübeck), Γερμανία
4. Μία πολύ όμορφη μεσαιωνική πόλη, το Λούμπεκ, στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταιν, η οποία αποτελεί ένα μεγάλα λιμάνια της Γερμανίας. Βρίσκεται στην λίστα της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μάλε (Male), Μαλδίβες
5. Η πρωτεύουσα του νησιωτικού κράτους των Μαλδίβων βρίσκεται ολόκληρη σε ένα μικρό νησί στα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Τα τελευταία 20 χρόνια "είδε" τον πληθυσμό της να αυξάνεται ραγδαία.

Μεξικαλτιτάν (Mexicaltitán), Μεξικό
6. Η "Βενετία" του Μεξικού, προσβάσιμη μόνο με βάρκα κατά την καλοκαιρινή-βροχινή περίοδο, γραφική και μοναδική, θεωρείται ότι από εδώ ξεκίνησαν οι Αζτέκοι για να φτιάξουν το Τενοτστιτλάν, που μετεξελίχθηκε μετά από καιρό στην Πόλη του Μεξικό.

Νησί της Μοζαμβίκης, Μοζαμβίκη
7. Παλιό κέντρο των εμπορικών συναλλαγών της Πορτογαλίας, το νησί της Μοζαμβίκης βρίσκεται στην λίστα της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Σάντα Κρουζ (Santa Cruz), Κολομβία
8. Το Σαντα Κρουζ είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο. Στο νησί αυτό της Καραΐβικής 1200 άτομα ζουν μόλις σε 0.012 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Τρόγκιρ (Trogir), Κροατία
9. Το Τρόγκιρ της Κροατίας είναι ό,τι πρέπει για όσους επιζητούν συνδυασμό των γαλάζιων νερών της Αδριατικής και περίπατο σε μεσαιωνικά σοκάκια.

Τρόμσο (Tromsø) , Νορβηγία
10. Δίπλα στα Νορβηγικά φιόρδ, το Τρόμσο της Νορβηγίας βρίσκεται πάνω στο νησί Tromsøya, βόρεια του αρκτικού κύκλου. Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο ξύλινα σπιτάκια, μερικά από τα οποία χτίστηκαν ακόμη και τον 18ο αιώνα.