Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Ταξίδι στη Ρώσικη Φωνητική Μουσική, με την Signature Travel

Για να γνωρίσεις  ένα τόπο πρέπει να ανατρέξεις στην ιστορία  και το πολιτισμο του. 

Να γεμίσεις απο τις εικόνες του, να νιώσεις τα ακούσματα του είτε για να χαρείς η να συγκινηθείς.Ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης και η Signature travel καλούν τους φίλους της μουσικής και του ταξιδιού,  σε μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη  στη Ρώσικη κουλτούρα . 

Η βραδιά θα εξελιχθεί στο Διεθνές Καλλιτεχνικό κέντρο Athenaeum, επι της Αδριανού 3 στο Θησείο, το Σάββατο 9 Μαΐου στις 20.30, την Ημέρα της Νίκης του Ρώσικου λαού  & επέτειο της  Εθνικής εορτής κατά του ναζιστικού καθεστώτος. 


Με μελωδίες  απο τη Ρώσικη παράδοση, άριες, τραγούδια των Κοζάκων ακόμη και απο τη λαϊκή παράδοση ο Κωνσταντίνος Καριώτης θα "περιπλανηθεί φωνητικά " αναλόγως των περιστάσεων του μουσικού του ρεπερτορίου.
Μαζί του οι μουσικοί : Σπύρος Κωστής όπου το κοινό θα έχει τη χαρά να τον ακούσει, στο αναγνωρισμένο απο πολλούς κλασικούς συνθέτες, πνευστό όργανο "fagoto" και στο ακορντεόν, Δημήτρης Κωστής στο κόρνο (το τυλιγμένο πνευστό όργανο με το βαθύ ήχο) και ο αγαπημένος των "κλασσικών´ , πιανίστας Φρίξος Μόρτζος.

Η είσοδος θέλοντας να είναι προσιτή σε όλους, ανέρχεται στα 10€. 
Πρώτος μας σταθμός είναι η μουσική, ενώ το ταξίδι συνεχίζει στις λευκές νύχτες της Αγίας Πετρούπολης, τη Μόσχα  και άλλα προγράμματα που επιμελώς έχει φροντίσει η
Signature travel και μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα: www.signature.gr


Πληροφορίες για τους καλλιτέχνες:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.  Σπούδασε θεωρία Μουσικής και πιάνο στο Απολλώνιο Ωδείο με τον Αλέκο Λασκαρίδη και κλασσικό τραγούδι με την ιταλίδα LauraFusetti και με τον Γιάννη Χριστόπουλο, με τον οποίο ολοκλήρωσε τις σπουδές του (δίπλωμα μονωδίας).
Δίνει συναυλίες και ρεσιτάλ, κυρίως σε δικές του παραγωγές, ατομικά ή σε συνεργασία με σημαντικούς μουσικούς και σολίστες σε επιλεγμένους χώρους συναυλιών και φεστιβάλ, άλλοτε με κλασσικό ρεπερτόριο, άλλοτε με θεματικές ενότητες και αφιερώματα και άλλοτε με ποικίλο χαρακτήρα.   Από το  2007 συμμετέχει ως σολίστ στη μεικτή χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών “HarmoniaJuris” (μουσική διεύθυνση: Γ. Βρυζάκης), αναλαμβάνοντας και  επιμέρους διδασκαλία φωνών, ενώ έχει διατελέσει επί διετία μέλος της τετράφωνης ανδρικής χορωδίας του Αγ. Δημητρίου Ψυρρή υπό τη μουσική διεύθυνση του Θεμιστοκλή Σερμιέ.
Έχει σπουδάσει νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 2002.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΗΣ 
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά της μουσικής με τους Β. Πατρικίδη, Π. Βεντούρα, ακορντεόν με το Δήμο Πολυμέρη και φαγκότο στην τάξη του Κώστα Σαμοϊλη στο Εθνικό Ωδείο, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και πρώτο  βραβείο.
Συνεργάστηκε με διάφορα μουσικά σύνολα Μουσικής Δωματίου, όπως το Κουιντέτο Πνευστών «Ζέφυρος» και το Συγκρότημα «Παύλος Καρρέρ», καθώς και την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε διάφορες συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. 
Επί τετραετία εργάσθηκε ως καθηγητής φαγκότου στο Πρότυπο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, ενώ από το 1993 ως το 2010 ήταν μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ. Είναι ενεργό μέλος της Αθηναϊκής Φιλαρμονίας του Δήμου Αθηναίων και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Βριλησσίων. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ και όργανο ορχήστρας στο ακορντεόν σε πολλές συναυλίες της Αθηναϊκής Φιλαρμονίας του Δήμου Αθηναίων. Εχει λάβει βραβείο πνευστών από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΗΣ 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο Ερατείο ωδείο, από όπου έλαβε το πτυχίο κόρνου στην τάξη του Α. Λαγού.
Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου υπό την διεύθυνση του Zbigniew Preisner, με το μουσικό σύνολο του Α. Χαλάψη στη Ρωσική Πρεσβεία, καθώς και με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ.  Επίσης, υπήρξε πρώτο κόρνο στις παραστάσεις της οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη “H κόρη της καταιγίδος” που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είναι μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.
ΦΡΙΞΟΣ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΟΡΤΖΟΣ 
Γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών. Τα πρώτα μαθήματα μουσικής πήρε από τον παππού του, το γνωστό συνθέτη Διονύσιο Βισβάρδη. Μελέτησε πιάνο και  ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο “ATHURNEYSSEN”.  Με την υποτροφία του Μουσικού Σωματείου «Μουσηγέτης» συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία “RICHARDSTRAUSS” του Μονάχου, όπου αποφοίτησε με άριστα το 1992.  Κατόπιν σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία και στο Κρατικό Ωδείο της Βιέννης και ειδικεύθηκε στη μουσική δωματίου και την συνοδεία όπερας και τραγουδιού κοντά στους Νόρμαν Σέλτερ και Ντέιβιντ Λουτς.  
Μόνιμος πιανίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1995, στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται συμπράξεις με ορχήστρες, όπως «Φιλαρμόνια» του Μονάχου, «Εταιρεία Μότσαρτ» του Αουγκσμπούργκ, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. κ.α. Συνεργάζεται, επίσης, με το Μέγαρο Μουσικής («Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ, «Ελιξήριο του έρωτα» του Ντονιτσέττι «Η Όπερα των σκιών» του Ν. Μαμαγκάκη. «Ο Νίξον στην Κίνα», «Κάρμεν» του Μπιζέ κ.α.), τη Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας κ.α.
Έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια σε θεατρικούς θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου και έχει συντελέσει στις εκδηλώσεις-αφιέρωμα του Γ’ Προγράμ-ματος στον ποιητή Διονύσιο Σολωμό που πραγματοποιήθηκαν στο Ηρώδειο.