Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

8 υπέροχες αυλές στην Αθήνα για καλοκαιρινή έξοδο

Λατρεύουμε την Αθήνα και τις περιοχές της, αλλά το καλοκαίρι αποζητούμε ένα μέρος που θα είναι value for money και θα μας εμπνέει για καλοκαιρινή έξοδο, είτε πιούμε έναν απλό καφέ είτε ένα... περίτεχνο κοκτέιλ. Το Signature travel βρήκε και σας προτείνει υπέροχες αυλές στην ΑΘήνα για να απολαύσετε το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

























1. Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα, 2103210510
Η πολύβουη αυλή στο Μοναστηράκι, με κλειστό μπαρ και αυλή 'στο βάθος κήπος' είναι πόλος έλξης για όλες τις ηλικίες και το χώμα αντί πατώματος σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι σε χωριό ή κάποιο ελληνικό νησί. Θα πιεις καφέ, θα τσιμπήσεις από το ανανεωμένο μενού αλλά θα πιεις και υπέροχα κοκτέιλ. Συνήθως γίνονται εκθέσεις και διάφορα live στον κλειστό χώρο του μαγαζιού.



















2. T.A.F, Νορμανού 5, Αθήνα, 2103238757
Το καλά κρυμμένο στέκι επί της Ερμού συνδυάζει την καλοκαιρινή ανεμελιά με τα πολιτιστικά δρώμενα και τις εκθέσεις ή live που κατά καιρούς φιλοξενεί. Πάρτε την παρέα σας και βρείτε ένα ήσυχο μέρος στο κέντρο της πόλης.



















3. Albadoor, Ασημακοπούλου 3, Αγ. Παρασκευή, 2106006171
Πάμε να ανηφορίσουμε προς τα βόρεια και να βρούμε ένα τέλειο στέκι σε χαλαρή και καλοκαιρινή διάθεση. Γνωστό παλιότερα ως Alba, το ανακαινισμένο καφέ-μπαρ σε μεταφέρει σε πιο ήρεμα μέρη, έστω και νοερά.



























4. Theory bar, Χαιμαντά 12, Χαλάνδρι, 2106801633
Παραμένουμε στα βόρεια προάστια αλλά αυτήν τη φορά θα πάμε στο Χαλάνδρι. Η πίσω αυλή του μαγαζιού είναι από τις λίγες που σφύζουν από ζωή ακόμα και το χειμώνα και ήδη συζητιέται, και όχι μόνο στην περιοχή. Εκεί θα πάτε αν θέλετε να πιείτε ιδιαίτερα κοκτέιλ.























5. Άμα λάχει... στης Νεφέλης, Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 2103845978
Η τεράστια και ατμοσφαιρική αυλή της Καλλιδρομίου αποτελεί μία υπέροχη πρόταση για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας αλλά με στιλ που σε 'στέλνει' αρκετές δκαετίες πριν. Το φαγητό στην αυλή είναι από την ελληνική κουζίνα αλλά με ιδιαίτερες συνταγές ενώ το μέσα μαγαζί σου προσφέρει προτάσεις από french cuisine.
























6. 48 Urban Garden, Αρματωλών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
Η περιοχή των Αμπελοκήπων έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μετά την έλευση του 48 Urban Garden. Ένα αρκετά hip μέρος με φανταστικά κοκτέιλ, φαγητό και καθιερωμένο brunch κάθε Κυριακή. Το food truck δίνει μία urban πινελιά στο χώρο.

 
7. Piu Verde, Στρατ. Αλ. Παπάγου, Αθήνα, 2106546185
Πάνω από το μεγάλο πάρκο του Παπάγου και κοντά στο μετρό Εθνική Άμυνα, θα βρείτε έναν επίγειο παράδεισο με τεχνητή λίμνη και πολύ πράσινο. Λειτουργεί όλο το χρόνο και κλειστός χώρος και το ίδιο ισχύει και για την τεράστια αυλή- κήπο. Καφέ το πρωί, ποτό το βράδυ.















8. Καφέ μουσείου Γουλανδρή, Λεβίδου 11, Κηφισιά, 2108011170
Στο κέντρο της Κηφισιάς θα συνδυάσετε την επίσκεψη στο μουσείο Γουλανδρή με έναν ήσυχο καφέ αλλά και με υπέροχα εδέσματα με την υπογραφή του 'Δειπνοσοφιστήριον', Υπέροχα πιάτα επίσης για γλυκά και brunch.