Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ιταλία που μαγεύει όλους τους ταξιδιώτες

Η Ιταλία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όχι μόνο για τους Έλληνες ταξιδιώτες, αλλά και για επισκέπτες από όλα τα μέρη της Γης. Το Signature Travel σας προτείνει να επισκεφθείτε τη μαγική αυτή χώρα, που ανεξαρτήτου εποχής μοιάζει φανταστική. Όποια πόλη της και αν επιλέξετε, όποια διαδρομή, θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστο αυτό το ταξίδι.



Οι πόλεις
Η  Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας, ο δήμος με το μεγαλύτερο πληθυσμό με 2.705.603 κατοίκους. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται στην έκτη θέση σε πληθυσμό μετά το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη και την Αθήνα. Μέσα στα όρια της βρίσκεται το Βατικανό, ένα ξεχωριστό κρατίδιο που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα. Η σπουδαία ιστορία και η αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες της έχει αποδοθεί η προσωνυμία «η αιώνια πόλη». Το ιστορικό της κέντρο έχει καταχωρηθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980. Εκεί, θα συναντήσετε κορυφαία ιστορικά αξιοθέατα όπως: Φοντάνα ντι Τρέβι, Κολοσσαίο, Βατικανό, Ρωμαική αγορά, κατακόμβες Αγίου Καλλίστου, Πλατεία Αγίου Πέτρου. 

Η Σικελία, με πρωτεύουσα το Παλέρμο είναι μία αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί όλης της Μεσογείου, με έκταση 25.708 τ.χλμ. Τα στενά της Μεσσήνης χωρίζουν την Σικελία από την ιταλική χερσόνησο και ειδικότερα από την περιοχή της Καλαβρίας. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται και το ηφαίστειο της Αίτνας, η οποία έχει υψόμετρο 3.320 μέτρα και είναι το υψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ενεργά παγκοσμίως.

Η Φλωρεντία είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης και της ομώνυμης επαρχίας. Η πόλη βρίσκεται επί του ποταμού Άρνου και αριθμεί περίπου 400.000 κατοίκους. Υπήρξε κέντρο εμπορίου κατά τον Μεσαίωνα και θεωρείται έως και σήμερα το λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τους καλλιτεχνικούς της θησαυρούς. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη με αναρίθμητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Στην πόλη έζησαν και δημιούργησαν ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της τέχνης καλλιτέχνες όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Βερρόκκιο, ο Ντονατέλο, ο Δάντης, αλλά και επιστήμονες όπως ο Γαλιλαίος και ο Μακιαβέλι.

Η Βενετία είναι μία πόλη χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Βρίσκεται στην ομώνυμη ελώδη λιμνοθάλασσα που απλώνεται κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ των εκβολών των ποταμών Πάδου (Πο) και Πιάβε. Η Βενετία είναι φημισμένη για την ομορφιά της τοποθεσίας της, την αρχιτεκτονική της και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μαζί με τη λιμνοθάλασσά της. Η Βενετία είναι μία ρομαντική, τουριστική πόλη, απαράλλακτη στο χρόνο. Είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο για τις φημισμένες της τέχνες και αρχιτεκτονική. Η πόλη δέχεται ένα μέσο όρο 50.000 τουριστών την ημέρα, πράγμα σπάνιο για μια περιοχή της ηπείρου που σημαδεύτηκε από τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη μεταπολεμική ανάπτυξη. Περισσότεροι από 12.000.000 άνθρωποι το χρόνο επισκέπτονται την πόλη, που οι δρόμοι της είναι γεμάτοι νερό και όπου το παρελθόν είναι πιο εμφανές από το παρόν.

Το Μιλάνο είναι πόλη της Βόρειας Ιταλίας, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 120 μέτρων στην πεδιάδα της πιο πυκνοκατοικημένης και αναπτυγμένης περιφέρειας της χώρας. Είναι το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά και έδρα του ιταλικού χρηματιστηρίου. Η πόλη έχει 1.336.364 κατοίκους και η ευρύτερη περιοχή περίπου 7.400.000 κατοίκους. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς τη Πλατεία Duomo, τη πλατεία Galleria Vittorio Emanuele IΙ, τη Σκάλα του Μιλάνου και τον ιερό ναό Santa Maria delle Grazie.

Το Πόρτοφίνο είναι ένα ιταλικό ψαροχώρι και τουριστικό θέρετρο γνωστό για το μικρό του λιμάνι και τους διάσημους επισκέπτες του. Είναι δήμος που βρίσκεται στην επαρχία της Γένοβας στην Ιταλική Ριβιέρα. Το χωριό αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του και συνδέεται στενά με την παραλία Παράτζι. Άλλες κοντινές περιοχές περιλαμβάνουν το Καμόγλι. Το Πορτοφίνο έχει 449 κατοίκους.

Οι λίμνες της Βόρειας Ιταλίας

Η Λίμνη Ματζόρε βρίσκεται στο βόρειο άκρο της λίμνης Maggiore λίγο πάνω από τα σύνορα, σε ελβετικό έδαφος και αποτελεί ένα ευχάριστο μίγμα ρουστίκ και πολυτέλειας. Ο ρυθμός της ζωής εκεί είναι αργός και χαλαρός και η φυσική ομορφιά απεριόριστη. Το ήπιο κλίμα, οι φοίνικες, οι πιτσαρίες και οι λουόμενοι που κάνουν ηλιοθεραπεία στη λίμνη, δύσκολα θα σας πείσουν πως βρίσκεστε στην Ελβετία.

Η Λίμνη Κόμο  βρίσκεται στην Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Έχει έκταση 146 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας μετά τις λίμνες Γκάρντα και Ματζόρε. Η λίμνη έχει μέγιστο βάθος μεγαλύτερο από 400 μέτρα και είναι μια από τις βαθύτερες λίμνες της Ευρώπης. Η λίμνη είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός από τους Ρωμαϊκούς ακόμη χρόνους και στις όχθες της έχουν κατασκευαστεί πολλές βίλες.Θεωρείται συχνά μια από τις ομορφότερες στην Ευρώπη.