Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μέλας Δρυμός

Αποτέλεσε σκηνικό για αμέτρητα παραμύθια με νεράιδες των διάσημων αδερφών Grimm και ακόμα και σήμερα ο Μέλας Δρυμός ή αλλιώς το Μαύρο Δάσος μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα παραμυθένιο σκηνικό.
Πρόκειται για ένα μεγάλο δάσος στη νοτιοδυτική Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, που εκτείνεται ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο, δυτικά και τις πηγές του Δούναβη, νότια.
 Γυρω από το Φράιμπουργκ είναι ο Μέγας Μέλανας Δρυμός, διάσημος για τις αλπικές κορυφές

του, τις λίμνες του και τα μονοπάτια. Επίσης, είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο μεγάλος φιλόσοφος Μάρτιν Χάιντεγκερ. Γκέγκενμπαχ Ένα από τα «διαμάντια» μέσα στο Μέλανα Δρυμό, από το οποίο θα μπορούσε κανείς να ξεκινήσει το ταξίδι του είναι το Γκέγκενμπαχ. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Κίνσιγκ, στην καρδιά του δάσους, η μικρή αυτή πόλη, που είναι διάσημη για την χριστουγεννιάτικη αγορά της και τα καρναβάλια της, έχει διατηρήσει και αναστηλώσει την αρχιτεκτονική των ξύλινων σπιτιών του 18ου αιώνα. Μια βόλτα στην κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζουν τα επιβλητικά κτίρια του δημαρχείου, του Πύργου Niggel και του Σουηδικού Πύργου, στέλνουν τον ταξιδιώτη κατευθείαν στην εποχή του μπαρόκ. Από τους πύργους, που κάποτε προστάτευαν την πόλη και πλέον φιλοξενούν μουσεία, μπορεί κανείς να απολαύσει μια πανοραμική εικόνα του μεγάλου δάσους. Εάν το επισκεφτείτε, μην αμελήσετε μια στάση στο παραδοσιακό εστιατόριο Pfeffermuhle, για μια σούπα "Baden Festival". Ντούρμπαχ Το κεντρικό σημείο επεξεργασίας και εμπορίας των κρασιών του Βίρτεμπεργκ εδώ και μια χιλιετία, η πόλη που φιλοξενεί το ιστορικό κάστρο του Μεγάλου Δούκα του Μπάντεν δεν είναι μόνο μια υπέροχη τοποθεσία, αλλά και το σημείο όπου, σε πείσμα της «μπυροπαράδοσης» της χώρας, παράγονται ακόμη τα καλύτερα κρασιά της Γερμανίας.
 Καπελρόντεκ
Το Καπελρόντεκ είναι ακόμη ένα γραφικό χωριουδάκι στη διαδρομή προς το Μπάντεν.

Καπελρόντε

Χαρακτηριστικό του, τα ξύλινα σπίτια και η δεσπόζουσα μορφή του Ρόντεκ, ενός κάστρου που κουβαλάει επάνω του μια χιλιετία ζωής. Έως εκεί που μπορεί να φτάσει το μάτι, η εύφορη γη της περιοχής είναι γεμάτη με οπωρώνες και περιβόλια που, όταν έρχεται η άνοιξη, μετατρέπουν την πεδιάδα σε μια «θάλασσα» λουλουδιών. Ωστόσο, το Καπελρόντεκ δεν οφείλει την παγκόσμια φήμη του ούτε στα περιβόλια, ούτε στο κάστρο, αλλά στα μοναδικά μπράντι. Η οικογένεια Σάιμπελ παράγει εξαίρετο, αρωματικό «σπιτικό» μπράντι από τις αρχές του 20ου αιώνα, με δαμάσκηνα και κεράσια από το Μέλανα Δρυμό. Στο χωριό θα βρείτε επίσης μοναδικό μπαλσάμικο ξίδι με βάση το κεράσι και τα μούρα της περιοχής. Για διαμονή, καλή επιλογή αποτελεί το Rebstock Waldulm Inn, το οποίο φημίζεται για τις σερβιτόρες με τις παραδοσιακές στολές που σερβίρουν τοπικά εδέσματα.


Μπάντεν-Μπάντεν

Baden Baden 

Στη Ρωσία, η έκφραση «να έχουμε Baden-Baden» έχει μείνει από προηγούμενες εκατονταετίες και σημαίνει «να περάσουμε καλά». Στο παρελθόν, πολύς κόσμος συνέρεε στο Μπάντεν-Μπάντεν από όλη την Ευρώπη για να δοκιμάσει την τύχη του στα διάσημα καζίνο. Το Μπάντεν-Μπάντεν ή η Ρουλέτενμπουργκ, όπως την περιγράφει ο Ντοστογιέφσκι στον «Παίκτη», διατηρεί ακόμη μεγάλο μέρος της παλιάς του αίγλης αν και συγκεντρώνει κυρίως Ρώσους ολιγάρχες. Ένα φαινομενικά ετερόκλητο πλήθος μεσοαστών, μουσικών και συγγραφέων από όλη την Ευρώπη διασταυρώνεται στους υπέροχους κήπους της πόλης, στις ιπποδρομίες, στις αίθουσες τσαγιού των πολυτελών ξενοδοχείων και στα ρωμαϊκά λουτρά του Φρίντριχσμπαντ.
Το αναγεννησιακό παλάτι του Φρίντριχσμπαντ έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μέρη των αγχωμένων στελεχών της Ευρώπης. Ο Μαρκ Τουέιν κάποτε έγραφε για αυτό ότι «χάνεις την αίσθηση του χρόνου σε 10 λεπτά και την αίσθηση του κόσμου σε 20 λεπτά».
Παρά το όνομα του, το δάσος δεν θεωρείται πιο «σκοτεινό» σε χρώματα σε σχέση με τα υπόλοιπα δάση κωνοφόρων της Γερμανίας.
Η πυκνή βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά δημιουργούν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Παράλληλα, λόγω των ιστορικών πόλεων που φιλοξενεί, έχει μετατραπεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.