Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Μόσχα!

Ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι διοργανώθηκε τις προηγούμενες μέρες με προορισμό τη Μόσχα.
Σ' αυτό πήραν μέρος 15 περίπου τουριστικοί πράκτορες από την Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, τον Βόλο και τη Λάρισα καθώς και τα Omorfa Taxidia.
Το ταξίδι ξεκίνησε από το lounge της Aegean στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς η αποστολή πέταξε με την ελληνική εταιρεία προς την ρωσική πρωτεύουσα. Στις τέσσερις μέρες που έμειναν στην Μόσχα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την κόκκινη πλατεία, το επιβλητικό Κρεμλίνο, το Μετρό με τα έργα τέχνης, τον πεζόδρομο Αρμπάτ, τον Λόφο των Σπουργιτιών για να δουν πανοραμικά την Μόσχα και πολλά ακόμη αξιοθέατα. 
Επίσης επισκέφτηκαν το Ζαγκόρσκ, μια μικρή πόλη 70 χιλιόμετρα από την ρωσική πρωτεύουσα όπου εκεί βρίσκεται αυτό που κάποιοι αποκαλούν το Βατικανό της Ρωσίας. Ένα εντυπωσιακό συγκρότημα μοναστηριών και άλλων ιστορικών κτιρίων, την Αγία Λαύρα της Ρωσίας. Αποτελεί το μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο της Ρωσικής εκκλησίας και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Πριν από αυτό επισκέφτηκαν ένα μουσείο παιδικών παιχνιδιών όπου είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν την δική τους ρωσική ξύλινη παραδοσιακό κούκλα. 
Έκτος όλων αυτών οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό ταξίδι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πολλά ξενοδοχεία της Μόσχας. 
Όπως προαναφέραμε η μετάβαση έγινε με την Aegean. H Ελληνική εταιρεία πετά καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς από Θεσσαλονίκη για Μόσχα έχοντας δυο έως πέντε δρομολόγια την εβδομάδα, ανάλογα με την εποχή. Επίσης το καλοκαίρι δρομολογεί τακτικές πτήσεις προς την Αγία Πετρούπολη, το Ροστόφ, το Νοβοσιμπίρσκ, και άλλες Ρωσικές πόλεις διευκολύνοντας το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Πηγή:Omorfa Taxidia