Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτικό ταξίδι από την Ινδία στην Ελλάδα
Την έναρξη του μαθητικού τουρισμού από την Ινδία προς την Ελλάδα εγκαινιάζει από την επόμενη τουριστική χρονιά 2017 το ταξιδιωτικό γραφείο Signature Travel. 
Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας προς την τεράστια τουριστική αγορά του εκπαιδευτικού τουρισμού από την Ασία, η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε ανεκμετάλλευτη. 

Ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Στο δημαρχείο Ολυμπίας με το Δήμαρχο, Ευθύμιο Κοτζά 
Με το δήμαρχο στην Αρχαία ΟλυμπίαΤην εβδομάδα αυτή ολοκλήρωσε με επιτυχία η επίσκεψη των διευθυντών λυκείων από διάφορες πόλεις της Ινδίας στην Ελλάδα. Συνοδευόμενοι από τους υπευθύνους του Signature Travel και της MTC group, οι διευθυντές των λυκείων επισκέφθηκαν την Ολυμπία, , το δάσος Φολόης, Κατάκολο και ολοκλήρωσαν την περιήγησή τους στην Αθήνα με επισκέψεις αρχαιολογικών τόπων, μουσείων αλλά και του Pierce college στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να ενημερωθούν για το πως λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα ενός πρότυπου ιδιωτικού σχολείου στην Ελλάδα. Οι εντυπώσεις τους ήταν πολύ θετικές και τα σχόλια αρκετά θερμά.

Στο αμφιθέατρο του Pierce, με διευθυντές και μαθητές του Κολεγίου


 
Ξενάγηση στο Pierce από τους μαθητές του Κολεγίου«Ο ελληνικός πολιτισμός και ιδιαίτερα ο αρχαιολογικός τόπος της Ολυμπίας είναι οι κύριοι λόγοι που επιλέξαμε την Ελλάδα ως προορισμό σχολικού τουρισμού. Οι Ινδοί μαθητές ενθουσιάζονται από την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Για τους ίδιους είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθούν στον αρχαίο τόπο όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, να νιώσουν την ατμόσφαιρα του αρχαίου Σταδίου, ακόμη και να προβληματιστούν για το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέσα από τα ίδια τα μνημεία και τα εκθέματα στα μουσεία της Ελλάδας, οι Ινδοί μαθητές θα κατανοήσουν καλύτερα τους αρχαίους ελληνικούς χρόνους τους οποίους μελετούν στα βιβλία» δήλωσε ο δόκτωρ Ram Singh, διευθυντής του δημόσιου σχολείου Ranchi στο Δελχί, μετά την συνάντηση των Ινδών διευθυντών με το δήμαρχο της Ολυμπίας.

«Στην Ινδία οι μαθητές μαθαίνουν αποσπάσματα του Σωκράτη, διδάσκονται Πλάτωνα και Αριστοτέλη. 
Πέραν, όμως, του να μελετούν ελληνική  φιλοσοφία και ιστορία στα βιβλία, οι μαθητές πρέπει να έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν αυτές τις γνώσεις επισκεπτόμενοι τον ίδιο τόπο όπου αναπτύχθηκε η φιλοσοφία και διαδραματίστηκε η ιστορία. Ερχόμενοι στην Ελλάδα, οι Ινδοί μαθητές θα νιώσουν τη μοναδικότητα που έχει η χώρα σας. Γιατί αυτό που είναι υπέροχο στην Ελλάδα είναι ότι κάθε μνημείο έχει τη δική του μοναδικότητα» σημείωσε η κα Mindo Aggarwal, διευθύντρια δημόσιου σχολείου στην πόλη Τσενάι της Ινδίας. 

Συνέντευξη των Ινδών στο δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μαχαιρίδη

Χαρούμενη η ινδική αποστολή από την ελληνική φιλοξενία, φωτογραφίζεται στο ξενοδοχείο Titania

 
«Εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Τώρα πια η εκπαίδευση είναι ποικιλόμορφη. Παρουσιάζουμε πλέον στα παιδιά διαφορετικές κουλτούρες, ώστε να έχουν ανοικτούς ορίζοντες και αυτό συνεπάγεται ταξίδια. Για αυτό μετά την Αίγυπτο και το διαστημικό κέντρο της NASA στις ΗΠΑ συμπεριλαμβάνουμε από το επόμενο έτος και την Ελλάδα στα εκπαιδευτικά σχολικά ταξίδια» διευκρίνισε ο δόκτωρ Bhagubhai Prajapati, διευθυντής σχολείου στην πόλη Gujarat της Ινδίας. 


 
Μέσα στον επόμενο χρόνο το Signature Travel προετοιμάζεται να υποδεχθεί στην Ελλάδα μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων λυκείων από διάφορες περιοχές της Ινδίας.
Τα εκπαιδευτικά αυτά ταξίδια θα έχουν ως αποκλειστικό προορισμό την Ελλάδα, επταήμερης διάρκειας το καθένα.


Η κυρία Εφη Οικονόμου απο τηn Θεσσαλία συναντήθηκε επίσης με τους principals 
ανταποκρινόμενη στο ενδιαφέρον τους για την περιοχή του Ολύμπου, Μετεώρων και Λάρισας

«Όσο περισσότερο γνωστή γίνεται η Ελλάδα στην Ινδία, τόσο περισσότεροι Ινδοί τουρίστες θα μας επισκέπτονται. Η Ελλάδα είναι φθηνότερη αλλά και πιο κοντά στην Ινδία σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η κουλτούρα και η εγκαρδιότητά μας έχουν πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση στους Ινδούς σε σχέση με κουλτούρες άλλων ευρωπαϊκών χωρών» παρατηρεί η Μαρία Αλιφραγκή, διευθύντρια του Signature Travel. «Οι Ινδοί μαθητές, επιστρέφοντας ενθουσιασμένοι από την Ελλάδα στις οικογένειές τους, αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή του ελληνικού τουρισμού στην αναδυόμενη τουριστική αγορά της Ινδίας».